ГоловнаРеєстраціяВхід
Ковані вироби на замовлення Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Flag Counter Яндекс.Метрика Український рейтинг TOP.TOPUA.NET
Головна » 2013 » Березень » 14 » Сучасність і ковальська справа
15:51
Сучасність і ковальська справа

Не дивлячись на розвиток сучасних технологій, ковальське ремесло користується попитом і розвивається. Ковалі сучасних днів створюють як повсякденні предмети побуту, так і унікальні твори мистецтва.

Майстри ковальської справи виготовляють такі речі, які є не тільки елементами будівель, але і самодостатніми художніми творами. Мереживний узор кованих решіток гармонійно поєднується зі строгими лініями архітектури наших днів.

 

Сучасні ковалі - це художники, в їх розпорядженні сучасні технології обробки металу. Вони можуть використовувати газову, електро, автогенного зварювання, що значно розширює їхні можливості.

 Старовинні традиційні технології застосовуються для відновлення пам'ятників культури.

 Сучасне ковальське справа має високе значення в наш високотехнологічний вік. Метал 21 століття і краса вдало поєднуються завдяки технологічним прийомам: прошивка, клепка, разгонка.

 В Англії налагоджена система реставрації, що дозволяє відновлювати метал по первозданним технологіям. Сильна школа готує ковалів за спеціально розробленою програмою, і в Англії вони користуються величезним попитом. Англійці зберегли старі традиції (трьохсотрічні кузні працюють відмінно) і розвинули сучасні, у них відмінна технічна база та сучасні технології. Англійці знають, як правильно поводитися з металом.

 Фіни і шведи втратили зв'язок з минулим, і реставрацію самотужки не можуть організувати. Ковальське ремесло у них в занедбаному стані. Ці народи прагматичні, щоб удосконалювати ручна праця. Художня обробка металу в цих краях також занепадає.

Російські майстри ковальської справи мають гарний смак і традиції, сучасні та старовинні. Багата колірна гамма, багатоступінчастий цикл обробки металу, тематична розробка виробів, жива динаміка мініатюр пов'язані з історією Росії та історією всього світу. Кожен виріб унікально.

 

Але є настільки високохудожні витвори ковалів, які можна віднести до світових шедеврів. Наприклад, угорський палац Естерхазі, який розташовується в містечку Фертед, вважають найкрасивішим палацом Угорщини періоду бароко, а ворота головного входу вважаються одним із шедеврів ковальського ремесла.

 

Ковані решітки на вікна, хвіртки, ворота створювалися ковалями під керівництвом архітекторів і художників-декораторів, що призводило до створення високохудожніх елементів будівель.

 

Кожен бажаючий може знайти для себе відповідний орнамент або виріб цілком, а ми виготовимо для вас точну копію, або внесемо необхідну з вашої точки зору коригування. Перш, ніж приступити до остаточного виконання замовлення, ми створюємо пробний варіант виробу, до тих пір, поки він сподобається вам на 100%.
Переглядів: 869 | Додав: Androha | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Пошук

Календар
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Архів записів

Друзі сайту
Санатории, виллы и отели, частный сектор курортов Трускавец, Сходница, Моршин

Художня ковка в Дрогобичі та регіоні© 2024
Конструктор сайтів - uCoz